Офис бюро с регулируема височина за работа седнал – прав

Подходящо за домашния офис и за фирмения офис

офис бюро за дома
офис бюро за дома

Офис бюро с регулиране за работа седнал-прав

Ергономията и вграждането ѝ в мебелите за офиса и дома е водещ принцип за немския производител с почти 100-годишна история moll Funktionsmöbel GmbH.

Офис бюрото moll Champion Compact Express осигурява лесна смяна на позицията от седнало в изправено положение и обратно с един-единствен бутон. Специалната патентована система за регулиране на височината с един бутон (Express) е реализирана без захранване и кабели. Така бюрото се позиционира и лесно се премества в дома или в офиса, без да се съобразявате с окабеляването и захранването.

Офис бюрото Champion Compact Express може да се регулира на височина от 69 см до 124 см, а част от работния плот се регулира под наклон. То е подходящо за всеки работен стил и интуитивно предразполага тялото към позиция на работа, която е здравословна.

бюро за офис
бюро за офис

Ергономично офис бюро за перфектния работен кът

Офис бюрото moll Champion Compact Express се настройва на височина спрямо ръста на потребителя си и може да се използва при работа и в седнало и в изправено положение.

Бюрото е с разделен работен плот – едната част се регулира под наклон за постигане на правилна ергономична позиция на лактите на ръцете. Отзад има статична хоризонтална част – за монитор, чаша с кафе/чай, вода, лампа, органайзер и др.

Перфектният ергономичен работен кът в офиса или у дома са допълва с подходящи:

 • ергономичен стол – moll Maximo или moll Scooter – адаптиращи се спрямо пропорциите на тялото;
 • настолна LED лампа – moll Flexligh или moll L7 – с достатъчно мощност, минималистичен дизайн, вградено USB зарядно устройство;
 • контейнер на колелца – moll Cubic или moll Cubicmax – осигуряващ достатъчно място за съхранение на работните материали.
стол и бюро за офиса
стол и бюро за офиса

Как ергономичното бюро moll Champion Compact осигурява перфектен работен кът?

Ергономичното бюро moll Champion Compact Express се регулира на височина от 69 см до 114 см, а с допълнителен адаптер височината може да се увеличи от 79 см до 124 см.

То е подходящо за всеки работен стил и интуитивно предразполага тялото към позиция на работа, която е ергономична и здравословна.

Различни опции за надграждане и конфигуриране позволяват лесна трансформация за ползване вкъщи – в хоум офиса или във фирмения офис.

Ергономични бюро и стол
Ергономични бюро и стол

Бързо регулиране на точната височина за работа седнал или прав е ключово

Бюрото лесно се повдига и сваля, за секунди – с притискане на лостче, благодарение на специално разработен и патентован moll-механизъм.

Няма нужда от електическо захранване и кабели и затова офис бюрото moll Champion Express може да се позиционира навсякъде в помещението.

buro Champion Express button S

Със своята иновативна технология за регулиране на височината, бюрото предоставя две предимства – бързина и безопасност

Заради бързината и леснотата при регулирането на точната височина, тази функцията се използва значително по-често отколкото при моторизираните варианти. Механизмът може да се регулира според тежестта и натоварването върху плота. Именно така динамиката и честата смяна на позицията и стойката (седяща – стояща) е подсигурена. И напълно безопасно, без електрическо захранване и нужда от кабели.

Защо ергономичният кът за работа седнал-прав има смисъл?

Човешкото тяло не е пригодено да седи за продължителен период от време.

Постоянната позиция на работа е вредна за тялото, независимо дали седите или стоите. Честата промяна на стойката е иделна за човешкото тяло. Ергономичното работно място се адаптира към работния процес на притежателя си и осигурява бързо и лесно сменяне на работните позиции от седнал в прав и обратно.

Интересно: Големият немски писател Гьоте е написал някои от най-успешните си произведения, работейки прав.

Има изследвания, че промяната на позицията на работа повече от два пъти на час има положителен ефект върху здравето. Начинът на регулиране на височината на бюрото moll Champion Compact Express е предпоставка за честа и лесна смяна на позицията на работа.

бюро за хоум офис
бюро за хоум офис

Защо регулирането на наклона на плота е толкова важно?

Регулирането на наклона на плота е също толкова важно, колкото и правилната височина на бюрото

Когато четем, ние интуитивно държим книгата / листата под ъгъл. По този начин се избягва неправилната поза „кимване“, при която главата е наведена много напред. Това интуитивно действие се нарича соматична интелигентност. То свързва нашето физическо съзнание и интуитивното чувство, да правим това, което е добре за тялото ни и да се вслушваме в него. Държейки книгата в наклонено положение, ние избягваме неудобно мускулно напрежение на врата и можем да четем по-дълго време без болка.

Бюрото за домашен офис moll Champion Compact Express е с плот, чийто наклон може да се регулира под ъгъл до 20°. Така се осигурява ненатоварваща позиция на главата при четене, както и правилна позиция на лактите на ръцете при писане и при работа с клавиатура.

Бюрото е с разделен плот – предната му част се регулира под наклон, а задната част на работния плот е статична и хоризонтална (там могат да се поставят монитор, лампа, чаша и т.н.).

 • наклон на плота на офис бюрото

Бюрото има отделение за кабели

Кабелите са досадни и понякога опасни – заплитат се и предразполагат към спъване.

В регулируемото бюро Champion Compact Express има вградено отделение, което осигурява място за кабелите. Там може да се сложи разклонител и да се приберат кабелите, свързани с него. Предлага се и допълнителен капак, с който може да се скрие отделението.

бюро за офис
заден капак за отделението на бюрото

Регулируемото бюро moll Champion Compact Express може да бъде с цветен акцент

Бюрото може да бъде изцяло бяло, или с цветни странѝци в 8 цвята – розов, лила, син, петрол, лайм, антрацит, дъб и орех.

цветове на регулируемо бюро moll
Champion Compact Express colors S

Регулируемо бюро moll Champion Compact Express е компактно бюро с много възможности за разширяване и оптимизиране на работното пространство

Голямо чекмедже под плота за подредено бюро

Допълнително чекмедже може да се монтира под работния плот на бюрото. То има 2 отделения за по-добра организация и улей в предната част за пишещи средства и дребни канцеларски принадлежности. Пристига със специална подложка от пяна, за да не се търкалят дреболиите. Чекмеджето може да се добави към бюрото и на по-късен етап.

чекмедже за регулируемо бюро
buro Champion Express drawer S

Надстройка moll Side Top за допълнителна работна площ

Регулируемото бюро moll Champion Compact Express е с компактни размери – 90 х 72 см. Ако има достатъчно място в помещението, бюрото може да се разшири със страничната приставка moll Side Top.

Тази надстройка представлява допълнителен страничен плот с размери 40 х 72 см, като може да се монтира отляво или отдясно (тогава общата дължина на бюрото става около 130 см), а може да се монтират и 2 допълнителни плота от двете страни.

 • странична приставка за регулируемо бюро
 • moll Funktion 2020 F prime Champion CP Express web 017
 • moll Funktion 2020 F prime Champion CP Express web 018
 • Champion CP Express 2 Side Top
регулируемо бюро за хоум офис
регулируемо бюро за хоум офиса

Надстройка moll Flex Deck за регулируеми бюро moll Champion Compact Express

Допълнителни аксесоари за повече ред и удобство

Допълнителните надстройки позволяват регулируемото бюро moll Champion Compact Express да се надгради на по-късен етап, за да отговорят към нуждите на офиса в бъдещ момент.

надстройки за бюро
надстройки за бюро

Детайли за регулируeмото бюро за дома и хоум офиса moll Champion Compact Express

 • Дължина 90 см.
 • Ширина 72 см.
 • Височина 69-114 см (с допълнителен адаптер от 79 см до 124 см).
 • Регулиращ се под наклон плот.
 • Хоризонтален плот в задната част на бюрото.
 • Тегло 49 кг.

Допълнително бюрото може да се надгради и с другите продукти moll:

 • ергономични регулируеми столове moll Maximo, Scooter, S6, S9;
 • настолни LED лампи moll Flexlight и L7;
 • контейнери на колелца – Cubic, Cubicmax, C7;
 • въртящи етажерки Rotafile и Tower 56;
 • подложки за под, органайзери и други аксесоари moll.